Регистрация

Касерола с яйце и сос Субиз

Касерола с яйце и сос Субиз
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4118

Запеканка с яйца, гъби, мляко и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 големи яйца

За гъбения пълнеж:

  • 200 г сушени гъби
  • бяло вино, колкото да покрие гъбите
  • 1 с.л. масло
  • 1 връзка зелен лук
  • сол и пипер на вкус

За соса Субиз:

  • 250 г фино нарязан лук
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 с.л. масло
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. студено мляко
  • 1/4 ч.ч. пълномаслена сметана
  • сол и пипер на вкус
  • 6 резена швейцарско сирене
  • настърган пармезан

Начин на приготвяне:

1. Сварете твърдо яйцата и изстудете незабавно в ледена вода. Нарежете на филийки и заделете.

2. Накиснете гъбите във виното и ги оставете за 1/2 час.

3. Кипнете водата и сотирайте лука в тенджерка за 5 мин., докато цялата вода се изпари. Прехвърлете в купата на кухненски робот и разбийте. Заделете.

4. Нарежете наедро гъбите и зеления лук. Разтопете маслото в тенджерка и прибавете зеления лук. Гответе за около 2 мин. Прибавете и гъбите и гответе за около 4 мин., докато течността се изпари. Овкусете леко със сол и пипер.

5. Напълнете формички за печене с гъбената смес и един слой яйца.

6. Разтопете масло и разбийте в него брашното, за да направите сос бешамел. Когато се сготви напълно (30 секунди), прибавете млякото и оставете леко да заври. Когато се посгъсти на около 1/3, прибавете сметаната, сол, пипер и лука. Оставете да се сготви докато се сгъсти леко. Изсипете върху подредените купички.

7. Покрийте с резен сирене и покрийте с настърган пармезан.

8. Изпечете на водна баня на слаб огън за около 7 мин., оставете да се охлади и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 540
  2. 1
  3. пик
  4. ;
  5. лаврак
  6. мляко
  7. 50
  8. 30
  9. Мента

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта