Регистрация

Карфиол с масло и яйчена коричка

Карфиол с масло и яйчена коричка
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 669

Полезно ястие с карфиол на тиган в масло със заливка от разбити яйца и добавка на пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол около 600 г
  • 3 стръка пресен лук
  • 3 яйца
  • вода + 1 с.л. сол
  • 40 г масло
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Карфиола разделете на розички и измийте под течаща вода.

2. Сипете студена вода в тенджера, добавете 1 с.л. сол и бъркайте докато се разтвори. Прибавете розичките и пуснете на умерен към силен огън на котлона. Сложете капак и наблюдавайте.

3. Лука нарежете на ситни тръбички. Сложете 20 г масло в тиган и пуснете на съседен котлон да се разтопи. Добавете лука и гответе на умерен огън около 1-2 минути.

4. Минута след като карфиолът е заврял, отцедете розичките през гевгир и ги добавете в тигана при лука. Разбърквайте периодично 2-3 минути. Овкусете със сол и пипер на вкус.

5. Чукнете яйцата в купичка и ги разбийте хубаво. Залейте с тях карфиола и гответе и бъркайте 4-5 минути докато яйцата се стегнат върху розичките.

6. Направете кладенче в средата на тигана и пусне другите 20 г масло. Намалете котлона на слаб към умерен. Разбъркайте хубаво, сложете капак и оставете да се задушава няколко минути до желаната готовност на карфиола - трябва да остане хрупкав.

7. Извадете, опитайте на соленост и поднесете.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта