Регистрация

Карфиол с броколи, картофи и моцарела

Карфиол с броколи, картофи и моцарела
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 640

Броколи с карфиол, запечени върху пласт картофи и под коричка от домати, чушки, моцарела и млечна заливка с яйца и брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г броколи
  • 500 г карфиол
  • вода + 2 ч.л. сол
  • 1 средна по размер глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 1 червена сладка чушка
  • 3-4 чери доматчета
  • 3 средни по размер картофа
  • 4 с.л. зехтин
  • сол и пипер
  • 2 скилидки чесън
  • листа магданоз и/или копър
  • 3 яйца
  • 350 мл мляко
  • 130 г брашно
  • 1 топка 125 г моцарела
  • семена бял сусам по желание
  • още копър и/или магданоз за поръсване след сготвяне

Начин на приготвяне:

1. Броколито и карфиола разрежете на съцветия. Измийте, прехвърлете в тенджера, залейте с вода, добавете 2 ч.л. сол и сложете да кипва под капак. Засечете си 3 минути след завиране на водата и после отцедете розичките през гевгир.

2. Докато чакате да се сварят нарежете лука на кубчета, чушката - на четвъртини и после на полумесеци, а картофите - на половини и след това на тънки полумесеци тип слайсове. Чесъна настинете.

3. Сипете олиото в тиган и сгорещете на умерен огън. Запържете лука до леко позлатяване, махнете от котлона и добавете в тигана наситнения чесън. Разбъркайте.

4. Картофите разпределете на дъното на тава с приблизителни размери 18х30. Намажете дъното с 2 с.л. зехтин. Поръсете ги със сол и пипер и върху тях подредете розичките карфиол и броколи.

5. Разбийте яйцата в купа, добавете млякото, а след това и брашното. Сипете 2 с.л. зехтин и бъркайте докато стане гладка смес. Овкусете със сол и пипер и прибавете лука с чесъна и наситнените листа копър и магданоз. Размешайте и залейте ястието.

6. Отгоре поръсете полумесеците чушки. Нарежете доматите на четвъртини и ги подредете. Нарежете моцарелата на слайсове и разпределете. Поръсете със сусам по желание.

7. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-50 минути.

8. След изваждане поръсете с пресни листа магданоз и/или копър и сервирайте на парчета като мусака или лазаня.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта