Регистрация

Картофени крокети с кашкавалена плънка



Картофени крокети с кашкавалена плънка
Средно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 1382

Хапки от варени картофи с моркови и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Панирани картофени хапки се готвят в кулинарния канал Dazzle Spoon. Това е разновидност на рьощи, но много по-табиетлийски направени и сервирани с кисело мляко или млечно-чеснов сос. Идеално мезе, за което обаче ще трябва да си отделите време в кухнята.

Картофите се обелват и се слагат да се сварят. Към тях се добавят моркови и лук. А после сварените зеленчуци се намачкват с преса за картофи. Получава се картофено тесто, което се подправя със сол и пипер. Взимат се плочки кашкавал за сандвичи или друг вид жълто сирене по избор. С мокри ръце се оформят плескавички, в които се завива кашкавала. После се овалват в брашно, след това в разбито яйце и на финала - в галета. Редят се в тава, застлана с хартия за печене и се готвят на фурна. По-добре е на 200 градуса за 35 минути, но може да увеличите градусите и на 250, като си гарантирате препечена до тъмнокафяво коричка. Ако желаете можете да ги изпържите двустранно, но това е по-вреден и по-трудоемък начин за готвене.

На финала се поднасят с кисело мляко за топкане, което можете да обогатите като посолите, добавите намачкан чесън и наситнен копър.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта