Картофена салата с гъби и яйца
Салата от варени картофи с моркови, гъби и яйца.
Необходими продукти:
- 200 г цели гъби от консерва или буркан
- 3 картофа
- 2 моркова
- 1 зелена сладка чушка
- 1 връзка зелен лук
- 4 яйца
- 3-4 с.л. отцеден грах от консерва по желание
- сол и черен пипер на вкус
- 4 с.л. майонеза
Начин на приготвяне:
1. Пуснете картофите, морковите и яйцата да се варят. В отделни съдове, разбира се.
2. Докато се готвят нарежете чушката на малки кубчета и изсипете в купа. Гъбите нарежете на полумесеци и прибавете в купата, като си заделите гъби за украсата. Наситнете част от пресния лук и го добавете при останалите продукти. Ако използвате грах - добавете и него.
3. Сварените картофи и яйца охладете, обелете и нарежете на кубчета. Морквите наситнете.
4. Обединете всички продукти заедно. Подпрвете със сол и пипер, залейте с майонезата и разбъркайте много добре.
5. Сервирайте с украса от зелен лук и гъби.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ