Картофена крем-супа
Лесно | Порции 3-4
| Видяна: 3201
Традиционна супа с месо и картофи.
Необходими продукти:
- 6 малки картофа (нарязани на кубчета)
- 1 консерва месо (нарязано на кубчета)
- 1 ч. ч. мляко
- 3 с. л. гранулиран пилешки бульон
- 2 ч. ч. вода
- 2 с. л. сол
- магданоз
- 1 ч. ч. чедар
- 2 с. л. масло
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите със сол до омекване и отцедете 2 чаши вода.
2. Направете половината от сварените картофи на гладка смес с 2 ч вода от тази, в която са се варили.
3. В тиган запържете лука и маслото, добавете месото, картофената смес и картофените кубчета с 2 ч. ч. вода.
4. Гответе докато заври и добавете млякото, царевично нишесте, гранулирания пилешки бульон и магданоза.
5. Разбъркайте хубаво и накрая добавете сиренето.
Източник:www.opensourcefood.com
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ