Регистрация

Калмари с грах и доматен сос



Калмари с грах и доматен сос
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1371

Манджа с калмари в доматен сос със спанак, грах и целина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъюен на 30.03.2017

Готвим си яхния с морски дарове, която леко наподобява паеля, но в нея от представителите на солената вода слагаме само кръгчета калмари. След като запържим в зехтин наситнени лук, целина и чесън, добавяме шайбите и ги готвим известно време, като ги поливаме с вино Марсала. След това им добавяме смлени домати от консерва, риган, естрагон, сол и пипер и пресни лук и магданоз. Подобието на паеля без ориз започва да ухае на бабината яхния, която е хем народна, хем модерна.

За да обогатим ястието още малко, добавяме грах от консерва - зелените зрънца изглеждат разкошно в доматения сос. Следва да придадем още свежест и с листенца спанак, които обаче не са финалната щриха на ястието. След като го разпределим в порции, поднасяме с лъжичка животинска сметана, овкусена с лимонов сок и естрагон. Това вече е завършено основно ястие с морски деликатес.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта