Регистрация

Пикантни калмари на тиган



Пикантни калмари на тиган
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2501

Пържени калмари с тиквички и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.01.2017

Аламинут с калмари готвят Лора и Стоян, като показват колко лесно можете да спретнете бързо основно с морски дарове и да се спасите от ситуация с непредвиден гостенин. Продуктите, които се използват за тази рецепта също са малко - калмари - туби и пипала, тиквички, чесън, люти чушлета, зехтин и лимонова кора - това е всичко. Най-добре обаче си купете почистени калмари, за да не ви се усложнява готвенето. Особено ако не сте чистили калмари досега, не рискувайте.

Калмарите се измиват и подсушават. Тиквичката се нарязва с белачка или мандолина на ленти, а чесънът се наситнява. В половината от зехтина се запържват тиквичката и чесъна и се отделят. Можете да ги посолите. Следва да сгорещите останалия зехтин и да запържите калмарите в него. Добавят се сол, лимонова кора и тиквичките, поръсва се с копър и е готово за сервиране - бързо и лесно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта