Регистрация

Как се прави мишка от лимон



Как се прави мишка от лимон
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2526

Сладко мишленце от лимон с мустачки от магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Родителите на злояди дечица отдавна са разбрали, че за да бъде изядена една храна, тя трябва да изглежда привлекателно. Лимоните са здравословне плод, много богат на важната за имунитета аскорбинова киселина, позната като витамин С. Обаче пък са кисели и често хлапетата не желаят да се занимават с плода, особено ако имат за алтернатива шоколад или някое сладкишче.

Ето обаче една идея как да превърнете обикновения кисел лимон в сладка (поне на вид) мишчица, която поне малко да примами вашето хлапе. Разбира се, тази красива идея е приложима за украса не само на детските плата, а и на плодови ордьоври за възрастни.

За разлика от нашумелия карвинг, който представлява изкуство за създаване на форми от хранителни продукти, този трик за оформяне на мишок от лимон е много лесен и не изисква нито набор от инструменти, нито от умения. Може да бъде направен дори и от дете, стига да посмеете да му поверите ножа.

Първо се изрязва долната кора, от нея се оформят ушите и опашката на мишката. После се пробиват дупките за очи и в тях се слагат две зрънца черен пипер или бахар. Следва да позиционираме ушите на главата и опашката в дупенцето на плода. Останаха само мустачките. Тях правим от разполовени два стръка магданоз и мишочето е готово. Гледайте как точно се прави във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта