Регистрация

Кайма с аспержов боб

Кайма с аспержов боб
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2518

Свинско с боб по китайски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • около 8-10 стръка аспержов боб, измит и нарязан по дължина на прарчета от по 5 см
  • 250 г свинска кайма
  • 2 с.л. солена ферментирала соева паста
  • 2 ч.л. тъмен соев сос
  • 1 ч.л. светъл соев сос
  • фино смлян бял пипер
  • 2 с.л. сусамово олио
  • рибен сос
  • 2 ч.л. царевично брашно
  • 1 голяма скилидка чесън, фино счукана или настъргана
  • слънчогледово/фъстъчено/олио от канола

Начин на приготвяне:

1. Измийте и нарежете аспержовия боб и заделете.

2. В купа смесете каймата, солената соева паста, двата вида соев сос, рибен сос, пипер и половината сусамово олио. Разбъркайте хубаво с вилица, докато всичко се смеси много добре.

3. Добавете царевичното брашно и отново разбъркайте хубаво, така че да се разпредели равномерно. Заделете за около 5-10 мин.

4. Сгорещете в уока около 2-3 с.л. слънчогледово, фъстъчено или олио от канола на силен огън, докато запуши и сложете чесъна. Пържете за около 10-20 сек. докато усетите аромата, но внимавайте да не изгори. След това добавете каймата и разбъркайте хубаво, така че да се натроши.

5. След около 2-3 мин. непрестанно разбъркване, добавете аспержовия боб. Намалете котлона до умерен разбърквайте сместа още 5-8 мин., или до готовност на боба. Не трябва да е напълно омекнал, а да остане леко хрупкав.

6. Свалете от котлона и полейте с останалото сусамово олио. Разбъркайте и довкусете, ако е необходимо.

7. Сложете в затоплена чиния и поднесете със задушен жасминов ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта