Регистрация

Кавърма от пилешки бутчета



Кавърма от пилешки бутчета
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1940

Пилешки хапки в сос от кисело мляко с тахан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.09.2017

Пилешка кавърма с много подправки готвят Лора и Стоян като превръщат любимата бабина гозба в апетитно модерно ястие, плод на мултинационалната кухня. Кулинарите се спират на месо от бутчета, защото е по-мазничко и ястията с него стават по-тежки и засищащи. А тук питателност не липсва, както и букет от аромати, с които започваме готвенето.

Първо се прави пастата за мариноване на месото. В купа се смесват смлени на прах кимион, чили, карамфил, куркума, канела и бахар. В тях се овалват измтите, подсушени и нарязани на хапки пържоли от пилешки бутчета без кожа. Отгоре се залива със зехтин и сокът на половин лимон, добавя се намачкан чесън и сол, разбърква се хубаво и мръвките се оставят да се мариноват между 40 минути и 2 часа.

През това време правим соса за поднасяне, като разбиваме кисело мляко със сусамов тахан, сока от другата половинка на лимона, още намачкан чесън. Заделяме настрани и преминаваме към лучената част. Голямо количество лук се реже на полумесеци и се запържва за 10-тина минути. След това времето за мариноване трябва да е изтекло и пилешките мръвки с все маринатата влизат в тигана при лука. Добавя се доматен концентрат и се оставя да къкри почти час. Ето време да си свършите останалата домакинска работа или да се погрижите за безупречния си вид.

Готовото ястие се сервира като на дъното на чиния се сипва от млечния сос, отгоре се залива с пилешкото в лук и се поръсва с листенца пресен кориандър. Поднася се с хляб за топкане. Друг вариант е да намажете с млечния сос арабска питка за дюнер, да пъхнете вътре от кавърмата, да добавите листни зеленчуци или краставица, да поръсите с кориандър и да хапнете под формата на сандвич.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта