Регистрация

Италиански аранчини с моцарела



Италиански аранчини с моцарела
Средно   |   Порции 8 броя   |   Видяна: 1444

Оризови кюфтета със сърцевина от моцарела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Аранчините са традиционно италианско предястие или основно, а плънката в тях може да бъде месна, сиренена, зеленукова и дори плодова или десертна. Те са топчета от ориз с подправки, които в повечето класически рецепти се пържат, ала здравословната кухня позволява да бъдат и изпечени.

В рецептата на канала Всегда Вкусно се приготвят аранчини с плънка от моцарела, ала това сирене е само пример за сърцевина на вкусните топчета. Оризът се запържва в сгорещено олио до оцъкляне, залива се  свода и се сварява. После се рабърква с масло, хлебни трохи, билки, подправки, пармезан и яйце и така се получава апетитната коричка на аранчините. Остава в нея да се завие избраната плънка и да се изпържи на маслена баня. Как се прави - гледайте във видеото, а точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта