Регистрация

Ирландски хляб с кефир и стафиди

Ирландски хляб с кефир и стафиди
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 172

Сладък хляб с два вида набухвател и сушени плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 1 яйце
  • 3 ч.ч. кефир
  • 50 г масло
  • 1 ч.л. сода
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 60 г стафиди

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в купа, добавете захарта, солта, содата и бакпулвера и разбъркайте.

2. Разбийте в друг съд яйцето и налейте кефира. Разбъркайте.

3. Маслото разтопете на водна баня.

4. Ако стафидите са прекалено твърди, накиснете ги във вряла вода преди да започнете готвенето и след 10-тина минути отцедете.

5. Добавете кефирената смес при сухите съставки и разбъркайте. После налейте маслото, разбъркайте до хомогенност и на финала прибавете стафидите и размешайте.

6. Получената смес прехвърлете в тава за кексове с бордове, като предварително намажете с масло и набрашните съда.

7. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 50 минути. След това направете тест с клечка за зъби и ако не излиза чиста, допечете.

8. Сервирайте с любимата напитка за закуска - кафе, чай, айрян.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта