Регистрация

Ирландска агнешка супа

Ирландска агнешка супа
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 301

Супа с агнешко, картофи, моркови и зеле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г агнешко или говеждо месо
  • 2 моркова
  • 4 картофа
  • 1 глава лук
  • 200 г прясно зеле по желание
  • 1,3 л. вода
  • олио
  • клонки мащерка
  • сол и пипер на вкус
  • пресен лук или магданоз за поръсване при сервиране

Начин на приготвяне:

1. Нарежете картофите на хапки, лука - на полумесеци, морковите - на кръгчета, агнешкото - на средни по големина парчета, а зелето (ако слагате такова) на тънки лентички.

2. В тенджера сипете олио така, че да покрие дъното. Запържете в него първо агнешките мръвки докато се запечатат от всички страни. Гответе за кратко време на силен огън. След това извадете месото в друг съд и в същата мазнина запържете за 2 минути лука.

3. Добавете и зелето, гответе още 3-4 минути и след това добавете морковите. Гответе още 2 минути, като разбърквате.

4. Върнете месото в тенджерата, добавете и картофите и залейте с водата. Пуснете клонките мащерка и оставете да ври на умерен огън един час.

5. Подправете със сол и пипер, добавете пресен лук или магданоз и сервирайте. Хапвайте с хляб и докато е топло - тази супа обикновено става доста мазничка.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта