Регистрация

Зимно свинско с тиква в гювеч

Зимно свинско с тиква в гювеч
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 450

Печено свинско с тиква и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свинско месо
  • 400 г почистена тиква
  • 7-8 чери домата
  • 1 глава лук
  • сол и пипер на вкус
  • 1/3 ч.л. джинджифил на прах
  • няколко скилидки чесън
  • 1-2 чушки (никак не са задължителни)
  • 2 дафинови листа
  • растителна мазнина (олио или зехтин)
  • 100-120 мл вода
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Свинското нарежете на хапки и овкусете със сол и пипер. Покапете с мазнина и запържете месцата за 2 минути на силно сгорещен тиган. Прехвърлете в гювеч или тава с все мазнината, отделила се при готвенето.

2. Тиквата нарежете на парчета и добавете в съда с месото.

3. Добавете още чушките на полумесеци, разполовените доматчета, нарязания на едро лук, целите скилидки чесън с все люспата, дафиновите листа.

4. Разбийте доматения концентрат във водата. Залейте ястието, поръсете с джинджифил, сол и пипер, покапете с мазнинка и похлупете или завийте с алуминиево фолио.

5. Гответе 1:30-2 часа на 180 градуса.

Снимка: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта