Регистрация

Зимна баница с месо и кисело зеле

Зимна баница с месо и кисело зеле
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 6962

Зелник с кайма в стил лазаня по български.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет фини кори (вземете си по-голям)
  • 350 г кайма
  • 200 г кисело зеле
  • 50 г стафиди
  • 1-2 глави лук (според големината)
  • 250 мл доматено пюре за готвене (не много гъсто)
  • Олио или друг вид мазнина за готвене
  • 1 яйце
  • кимион, сол, черен пипер, чубрица, червен пипер, лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете киселото зеле на ситно. Наситнете лука и го запържете в 5-6 с.л. мазнина. Щом започне да покафенява добавете каймата и бъркайте по време на пърженето докато се разпадне. След това добавете зелето, доматения концентрат и стафидите. Оставете да се готви до редуциране на течността. Нека запръжката не става много суха – добре е да си има и сосче, и мазнинка. Овкусете с подправките и отстранете от огъня.

2. Пуснете фурната да се загрява на 200 градуса. Намазнете дъното и стените на любимата си тава за печене и сложете две кори, като предварително ги разделите една от друга. Между тях по желание можете да капнете няколко капки мазнина или да поръсите с вода, за да стане баницата по въздушна. Отгоре сипете част от плънката. Редете така кори и плънка докато завършите с две кори.

3. Разбийте яйцето с малко мазнина и намажете обилно баницата с него. Приберете я във фурната, намалете градусите на 180 и печете около 40 минути. След изваждане увийте баницата първо с вестници, а отгоре с хавлиена кърпа и оставете да почива 30-тина минути.

Поднесете с чаша хубаво червено вино и се насладете на питателно и вкусно българско зимно ястие. Да ви е сладко!

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. не
  2. го
  3. лимон
  4. лин
  5. 40
  6. 888
  7. 600
  8. 33
  9. здравосло
  10. 50

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта