Регистрация

Зелен фасул с чесън и подправки

Зелен фасул с чесън и подправки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 14305

Гарнитура за месо и морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Neobhodimi pродукти:

  • 1 кг. зелен фасул – пресен, измит и почистен от краищата
  • 1 с.л. морска сол за готвене
  • ½ ч.л. зехтин
  • ½ ч.л. масло
  • 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 с.л. пресен босилек, нарязан на дребно
  • 1 с.л. пресен магданоз, нарязан на дребно
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч.л. лют червен пипер кайен
  • 1 ч. гъби, нарязани на тънки филии
  • 1 с.л. сос „Уорчестър“
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

*Това е гарнитура за всякакъв вид месо или морска храна. Можете да я сервирате и с ориз или кускус като основно ястие. Остатъците от ястието може да се сервират охладени с листа прясна салата, нарязан домат и малко балсамов оцет.

1. Сипете вода в голяма тенджера и изчакайте да заври. Подсолете я с 1 с.л. сол. Изсипете зеления фасул и го сварете, докато стане крехък, но не и мек. Извадете фасула от водата и го охладете под течаща вода.

2. Загрейте зехтин и масло в голям тиган и изсипете фасула вътре. Пържете 3-4 минути. Добавете чесън, подправки и сол. Пържете 1 минута и добавете сос „Уорчестър“ и балсамов оцет. Разбъркайте. Най-накрая добавете гъбите, разбъркайте и покрийте тигана за 1 минута. Изключете котлона и оставете съда покрит за 2 минути. Сервирайте ястието горещо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25-30 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта