Регистрация

Зеленчукова фритата с яйца

Зеленчукова фритата с яйца
Лесно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 4576

Печени зеленчуци с яйца и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.л. зехтин Еxtra virgin
  • 5 ч.ч. яйчен заместител или 10 големи яйца, добре разбити
  • 4 ч.ч. печени, сотирани или задушени на пара зеленчуци
  • 0.5 ч настърган пармезан
  • 1.5 ч.л. едра сол
  • 1/2 ч.л. смлян пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 200ºС. Намажете формичка за пай с дълбочина 24 см с 1 ч.л. зехтин. Отцедете всичката течност от зеленчуците и ги сложете в съда.

2. В голяма купа смесете яйцата, настъргания пармезан, едрата сол и смления пипер и изсипете върху зеленчуците.

3. Печете до получаването на златиста коричка и докато ястието се стегне в средата - 35-40 мин.; охладете за 5 мин. преди сервиране.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта