Регистрация

Зеленчукова супа за вегани

Зеленчукова супа за вегани
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3294

Здравословна супа, гарнирана със свеж магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 малки картофа
  • 1 малък морков
  • 1 малък лук
  • 2 ч.ч. зеленчуци по избор (например 1 стрък праз, 2 листа китайски броколи и 1 глава карфиол)
  • 2 1/2 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. сух бульон
  • 1 дафинов лист
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. зехтин
  • зехтин Еxtra virgin
  • плосколист магданоз
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете моркова и картофите на сравнително едри парчета. Може да не ги белите. Нарежете лука на четвъртинки. Нарежете и останалите зеленчуци с приблизително същата големина, така че да се сготвят по едно и също време.

2. Сгорещете зехтин в тенджерка и добавете лука, моркова и картофите. Разбъркайте, за да се покрият с мазнината и намалете котлона до слаб. Оставете да се запържат за около 5 - 10 мин.

3. Добавете вода, бульона и дафиновия лист и оставете да заври. Ако използвате по-твърди зеленчуци като кореноплодни или тиква, ги добавете на този етап, защото ще им трябва повече време, за да се сготвят. Намалете котлона и оставете супата да къкри още 10 мин.

4. Добавете всички останали зеленчуци и сол на вкус. Покрийте с капак и варете още 15 - 20 мин. или до омекване на всички зеленчуци.

5. Извадете дафиновия лист, добавете нарязан магданоз, черен пипер и поръсете със зехтин Еxtra преди поднасяне.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта