Зеленчукова супа за вегани
Здравословна супа, гарнирана със свеж магданоз.
Необходими продукти:
- 2 малки картофа
- 1 малък морков
- 1 малък лук
- 2 ч.ч. зеленчуци по избор (например 1 стрък праз, 2 листа китайски броколи и 1 глава карфиол)
- 2 1/2 ч.ч. вода
- 1 ч.л. сух бульон
- 1 дафинов лист
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. зехтин
- зехтин Еxtra virgin
- плосколист магданоз
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете моркова и картофите на сравнително едри парчета. Може да не ги белите. Нарежете лука на четвъртинки. Нарежете и останалите зеленчуци с приблизително същата големина, така че да се сготвят по едно и също време.
2. Сгорещете зехтин в тенджерка и добавете лука, моркова и картофите. Разбъркайте, за да се покрият с мазнината и намалете котлона до слаб. Оставете да се запържат за около 5 - 10 мин.
3. Добавете вода, бульона и дафиновия лист и оставете да заври. Ако използвате по-твърди зеленчуци като кореноплодни или тиква, ги добавете на този етап, защото ще им трябва повече време, за да се сготвят. Намалете котлона и оставете супата да къкри още 10 мин.
4. Добавете всички останали зеленчуци и сол на вкус. Покрийте с капак и варете още 15 - 20 мин. или до омекване на всички зеленчуци.
5. Извадете дафиновия лист, добавете нарязан магданоз, черен пипер и поръсете със зехтин Еxtra преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ