Регистрация

Зеленчукова пица с блат от карфиол



Зеленчукова пица с блат от карфиол
Средно   |   Порции 1 голяма пица   |   Видяна: 1145

Карфиолена пица със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Алтернативна пица с основа от карфиол се готви в канала Dazzle Spoon, за да зарадва едновременно любителите на пица и привържениците на здравословното хранене. Видеото учи как се прави блат за пица от карфиол, а продуктите, сложени за топинг, са примерни, така че можете да се порадвате на слайсове прошуто или шунка, да гарнирате с билки и добавки по избор и да създадете своя идеална безглутенова пица.

Първо карфиолът се разделя на съцветия, измива се и се сварява в подсолена вода. Отцежда се и се смила в чопър. После се прехвърля в тензух и се отцежда подобно на домашно сирене за 2 часа. Трябва влагата максимално да напусне зеленчука. Следва да се разбие яйце, да се добави рендосано жълто сирене и отцедения карфиол. Размесва се, посолява се и сместа за блата е готова. Разпределя се в в тава, застлана с хартия за печене и се готви на 200 градуса за 20-тина минути - до получаването на златиста коричка. Обръща се и се запича и от долната страна за няколко минути.

А докато блатът се пече, се прави топингът и сосът. Белени пресни домати се смилат с пасатор. Можете да добавите босилек или риган към тях. Отделно се нарязват гъби, зеленчуци и сирена по избор. Готовата основа се намазва с доматения сос и се гарнира. На финала се поръсва с рендосано жълто сирене и се запича до готовност.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта