Регистрация

Зелена салата с пилешко, крутони и дресинг



Зелена салата с пилешко, крутони и дресинг
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2055

Салата Цезар с майонезено-горчичен сос, домашни крутони и печено пилешко филе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитна салата, която ще зареди тялото с полезни вщества и в по-голямо количество може да бъде обявена за диетична и полезна вечеря - това е традиционният Цезар с богато на протеин и бедно на мазнини пилешко месо, в който има също късчета засищащ препечен хляб, свежи зелени листа за фибри, лимонов сок, богат на витамин С, чесън - за аромат и здраве и яйчени жълтъци, носители на важни микроелементи. Всичко това се готви лесно и бързо.

Добре е да нарежете зелените листа накрая, за да не спихват. Това не пречи да си ги измиете, за да се отцедят по-добре. По оригиналната рецепта за Цезар, салатата се прави с маруля романо, но можете да използвате всякакви листни зеленчуци, както и да миксирате различни водиве. Комбинация от маруля, айсберг и спанак, дори и с добавка на рукола, е страхотно.

Сосът се прави като в купа се разбиват посолени яйчени жълтъци с наситнен чесън, наситнено филе аншоа, горчица и зехтин, който се налива постепенно. Фиксира се с оцет или лимонов сок, овкусява се с пипер и се добавя рендосан пармезан. За частта с крутоните прсто се реже хляб на кубчета и се запича на сгорещен намазнен тиган. Следва да сготвите пилешкото - просто направете традицинните пържоли на грил тиган, като предварително овкусите месото със сол и пипер.

Салатата се сглабя непосредствено преди поднсяне. Зелените листа се режат на едро, ако използвате по-малки листенца като бейби спанак и рукола - оставете ги цели. Смесват се с крутоните, заливат се със соса и се рабъркват. Продуктите се прехвърлят в индивидуални порции, а отгоре се редят парчета печено пилешко. Извън рецептата можете да сложите още чери домати и четвъртини варени яйца. Получава се още по-шарено и питателно.

Точните продукти за базисната рецепта и стъпките на направа можете да видите ТУК.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта