Регистрация

Зелена салата с бекон, ечемик и царевица

Зелена салата с бекон, ечемик и царевица
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1759

Салата с овес, пресни листни зеленчуци, колбас и царевица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 бекон (може и шунка или друг колбас по избор)
  • 250 г зелени листа микс за салата (можете да смесите маруля, рукола, айсберг, копф, спанак и други по желание)
  • 120 г ечемик
  • 400 г царевица от консерва
  • 150 г домати ( 2 домата)
  • 50 мл балсамов оцет - тъмен
  • 1 с.л. горчица
  • 2 с.л. зехтин
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Направете дресинга като разбиете заедно горчицата и балсамовия оцет, а после добавите и зехтина. Приберете в хладилник.

2. Измийте добре ечемика и го сварете до готовност. Отцедете добре от водата и изсипете в купа.

3. Нарежете бекона на кубчета и запечете на сух тиган. После прехвърлете в купата при ечемика.

4. Доматите обелете и нарежете на кубчета. Прибавете към салатата.

5. Отцедете добре царевицата от течността и я сипете в купата.

6. Добавете зелените листа и разбъркайте салатата.

7. Залейте с дресинга и разбъркайте отново. Опитайте дали солта е достатъчно, и ако трябва - добавете. Поднесете и се насладете!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта