Регистрация

Здравословно печено пиле с мисо

Здравословно печено пиле с мисо
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4902

Изпечени до златно мариновани пилешки гърди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 обезкостени, пилешки гърди без кожа
  • 1 1/2 с. л. светла паста мисо (намирала съм и в хипермаркетите, но за по-сигурно потърсете в магазин за азиатски хранителни продукти)
  • 1/2 с. л. светъл соев сос
  • 1 с. л. мирин (оризово вино)
  • 1 с. л. саке
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • мъничко джинджифил, смлян
  • 1/2 с. л. азиатски микс пет подправки (копър, карамфил, канела, звезден анасон и съчуански пипер)
  • сусам

Начин на приготвяне:

Предварителна подготовка:

1. Нарежете пилешките гърди наполовина напряко, така че да получите по-тъкни и плоски парчета.

2. Начукайте ги, за да станат еднакво тънки.

3. Мариновайте пилешкото месо в сместа от мисото, соевия сос, мирина, сакето, чесъна и джинджифила. Втрийте добре подправките с ръце. Равномерно покрийте месото и с мисото.

Готвене:

1. Загрейте фурната и намажете с малко мазнина дъното на една тавичка.

2. Изтръскайте добре пилешкото месо, за да отстраните излишната марината.

3. Изпечете месото до полуготовност.

4. Обърнете и гответе до готовност.

5. Подсушете с кухненска кърпа, за да отстраните излишната мазнина.

6. Наръсете със сусам и петте подправки, нарежете месото на тънки ивички и сервирайте върху салата, ориз или друга основа по ваш вкус. 

Варианти:

1. Месото можете да запържите и в тиган.

2. За по-сочна версия използвайте пилешки гърди или месо от бутчетата с кожата (не толкова здравословно, но пък много вкусно!)

3. За да стане още по-здравословна рецептата, заместете соевия сос с допълнително мисо (по-малко натрий).

4. Заместете мирина и сакето с каквото и да е оризово вино, ако не можете да си ги закупите.

5. Ако не можете да намерите и оризово вино, заместете го със бяло вино или сухо шери.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта