Зверски палачинки болонезе
Солени палачинки със запръжка от кайма и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 300 г телешка кайма
 - 450 мл домати в собствен сос (консерва или буркан)
 - 2 с.л. доматен концентрат
 - 1 морков
 - 1 глава лук
 - сол и пипер на вкус
 - лют пипер по желание
 - 2 с.л. олио
 - 6 палачинки (най-добре си ги изпечете непосредствено преди увиването)
 
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него каймата докато с вилица успеете да я разпаднете на трохи.
2. Лука и моркова нарежете на малки кубчета и прибавете към каймата.
3. Залейте с доматите, като почистите от люспите, ако има такива. Можете да отцедите част от водата, а останалата маса да пасирате. Добавете и доматения концентрат.
4. Добавете сол, пипер и лютичко на вкус и оставете каймата да къкри докато сосът се сгъсти.
5. Разпределете плънката в палачинките. Отгоре можете да покапете с майонеза, да поръсите с рендосан кашкавал и да украсите с листенца босилек по желание.
Източник: lozhka.su



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ