Регистрация

Захаросани ябълки за Хелоуин



Захаросани ябълки за Хелоуин
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1688

Сладкиш за Хелоуин от карамелизирани ябълки с мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Да си карамелизираме ябълки за Хелоуин, апелира авторката на влога missprettyonabudget Наталия, като показва една лесна рецепта за захаросани ябълки с аромат на канела и типичната за празника зловеща украса. В приготвянето няма нищо трудно, а щом изгледате видеото, неминуемо ще ви хрумнат още начини за импровизиране с рецептата така, че да се получи изцяло по ваш вкус и вид. Можете да вземете всякакъв вид декорация, защото украсата е по желание. Авторката показва как се пряви основата и оставя поле за фантазията на всеки готвач.

Първо ябълките се измиват добре, подсушават се ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и се набучват на десертни вилички. Следва в купа да разтопим захар с вода и мед докато се получи карамел. В него можете да добавите канела, която идеално се връзва с вкуса на ябълките. Ако не обичате - и ванилия ще свърши работа. По-припряните да се чувстват свободни да сложат и двете. Готовият карамел се снема от огъня. Трябва да е доста гъст.

След това можете да добавите в него черна или червена сладкарска боя, за да си партнира с празника. Разбира се, можете и да не го правите. Всяка ябълка се овалва в карамела и се оставя върху метален съд, за да се отцеди от излишния топинг. Докато още коричката не се е втвърдила, можете да налепите по нея вашата украса - бонбони, ядки, изрезки за очи и уста. Можете да рисувате с всякакви украси. След това изчакайте да се стегне хубаво.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
3
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта