Регистрация

Сладкиш Гробище за Хелоуин



Сладкиш Гробище за Хелоуин
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1204

Шоколадов мус с бисквити за Хелоуин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ако сте любител на шоколадовите десерти, можете да опитате този яйчен мус с шоколад и бисквитки. Не е нужно да го правите специално за Хелоуин, защото украсата е просто притурка към една лесна рецепта за домашен шоколадов крем.

Белтъците и жълтъците на яйцата се разделят. Жълтъците се бият на крем със захар, а белтъците - на пяна. Тъмен шоколад се разтапя с масло на водна баня и после се добавя в жълтъчения крем. Разбърква се внимателно, но с още по-голямо внимание и нежност се довършва муса, когато в крема се вкарват и белтъците. Сладкишът е на практика готов. Можете просто да налеете в чаши или купички и да сервирате.

Ако искате обаче десерт за Хелоуин, можете да използвате идеята като поръсите муса с натрошени бисквити Орео, които имитират пръст на гробище. Остава от вафлена бисквитка да оформите надгробни плочи, които да надпишете с малко разтопен шоколад, изсипан в найлонов плик за храна с продупчено връхче. И готово - оригинално и лесно. Гледайте видеото, за да разберете точно как става.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта