Задушено с агнешко и зеленчуци
Печено агнешко с тиквички и зелен фасул.
Необходими продукти:
- готов микс подправки за печива
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л. пипер
- 1 кг агнешко месо
- 2 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън, счукан
- 1 ч.л. сушен риган
- 1 консерва (400 г) нарязани на кубчета домати
- ½ ч.ч. вода
- 1 с.л. червен винен оцет
- 1 пакет подсладител
- 2 ч.ч. зелен фасул, нарязан на парчета от по 2,5 см
- 2 малка жълта тиквичка или тиквички, нарязани на парчета от по 2,5 см
Начин на приготвяне:
1. Смесете микса за печива със сол и пипер в плитка купа.
2. Потопете агнешкото и го оваляйте хубаво в тази смес.
3. В голям гювеч или тенджера, с плътно прилепващ капак, сгорещете олио на умерен огън.
4. Запържете агнешкото на няколко пъти до покафеняване и заделете в чиния.
5. Прибавете чесъна и ригана в съда и запържете като разбърквате за 1 мин.
6. Върнете агнешкото и сока му в гювеча.
7. Прибавете доматите, водата, оцета и подсладителя.
8. Сложете капака и изчакайте да заври. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри почти до омекване на агнешкото - 1 ч. и 15 мин.
9. Прибавете зеления фасул и тиквата и разбъркайте хубаво.
10. Варете, отчасти покрито с капака, до омекване на зеленчуците или 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ