Регистрация

Задушено месо с много зеленчуци и картофи

Задушено месо с много зеленчуци и картофи
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1031

Месно рагу с картофи, тиквички, патладжани, домати, лук, чушки, чесън и зеле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 патладжан
  • 1 тиквичка
  • 3 сладки чушки
  • 3 глави лук
  • 350 г зеле
  • 600 г червени твърди домати
  • 100 г сланина
  • 1,2 кг месо (телешко, свинско или агнешко)
  • сол и пипер
  • червен пипер
  • кориандър
  • лют пипер
  • 2 глави чесън
  • 400 г картофи
  • 1-2 люти чушки
  • 30 г пресен кориандър (или магданоз)
  • 20 г листа пресен босилек

Начин на приготвяне:

1. Измийте зеленчуците. Патладжана и тиквичката нарежете на шайби с дебелина около 1,5-2 см. Най-горните листа на зелето запазете цели. Останалите нарежете на полумесеци като за салата. Чушките нарежете на немалки парчета. Доматите нарежете на четвъртини. Лука - на шайби. Сланината наситнете, месото нарежете на късове, кртофите обелете, нарежете на 4-тини или 6-тини и накиснете във вода. Махнете най-горната ципа на главите чесън и разполовете главите на две сравнително еднакви снопчета със скилидки.

2. Вземете голям уок с капак или тенджера. На дъното ѝ разпределете сланината и пуснете на умерен огън котлона. Върху сланината подредете половината от мръвките. Поръсете със сол, наредете шайби лук, после резени домати, посолете отново. Наредете шайби тиквички и патладжани, посолете, овкусете с червен и черен пипер, кориандър и лют пипер.

3. Подредете остатъка от месото отгоре. По бордовете на съда над него наредете резени картофи, а в средата боднете чесъна и изсипете зелето. Овкусете с подправки отново. Поръсете наситнени пресени босилек и кориандър и наредете резените чушки и цели люти чушлета. Най-отгоре сложете целите зелеви листа и захлупете с капак.

4. Гответе 2 часа за свинско и 2,5 часа за телешко и агнешко на умерен огън под капака. После отворете, вземете зелевите листа за основа на индивидуалните порции, разпределете останалите продукти в чинии и поръсете с пресни листенца кориандър и босилек. Сервирайте топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта