Регистрация

Задушено по молдовски

Задушено по молдовски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3073

Гювечета с наденица, пилешко, телешко и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 домашни свински наденички или друга наденица по избор
  • 4 пушени наденички
  • 400 г общо телешко и пилешко месо
  • 2 глави лук
  • 8 скилидки чесън
  • 4 яйца

Начин на приготвяне:

1. Нарежете всички необходими продукти на малки парчета.

2. Изпържете отделно продуктите - наденичките изцяло, а месото на 80-90%.

3. Междувременно пригответе традиционния качамак от царевично брашно и вода. Ако го предпочитате горещ, го пригответе по-късно.

4. Запържете лука (може да използвате мазнината от наденичките) до готовност и добавете сол, пипер, доматен сос, вода и накрая запържените преди това продукти. Сосът трябва да покрива изцяло продуктите. Варете на слаб огън около 10 мин.

5. При сервиране, сложете от полентата в чиния, след това задушеното и накрая сложете изпържено в мазнината от наденичките яйце.

 

Източник: opensourcefood.com

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта