Регистрация

Задушено кимчи с телешко

Задушено кимчи с телешко
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2555

Задушено кимчи с месо, картофи и тофу.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 - 4 ч.ч. кимчи
  • 500 г телешки стек, нарязан на хапки
  • 2 картофа, нарязани като за огретен
  • тофу (твърдо, като за супа)
  • гъби (кладница, печурка, еноки)
  • 1/2 глава лук, тънко нарязан
  • зелен лук
  • 4 ч.ч. бульон или вода
  • 2 скилидки счукан чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • сол и пипер
  • рибен сос (по желание)
  • бобена паста или мисо (по желание)

Начин на приготвяне:

1. В голяма тенджерка за супа загрейте на силен огън зехтин и сусамово олио и сотирайте стека със сол, пипер и чесън, докато се карамелизира.

2. Върху телешкото подредете следните продукти в тази последователност:

- кимчи (с всички сокове),

- картофи, равномерно разпределени върху кимчито,

- лука върху картофите,

- гъбите върху лука,

- тофуто върху гъбите.

3. Напълнете с бульон или вода докато течността се изравни с останалите продукти или малко над тях.

4. Оставете да къкри за около 20 мин. Проверете след 10 мин. и овкусете - на този етап може да добавите малко рибен сос или малко бобена паста или мисо.

5. Поднесете с късозърнест ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта