Регистрация

Кимчи манду с лимонов чили сос

Кимчи манду с лимонов чили сос
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3014

Китайска рецепта с кимчи и тофу.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За мандуто:

  • дъмплинги (гиоза дъмплинги) или направете сами няколко с 2 ч.ч. брашно, 0.5 до 1 ч.ч. вода
  • 1 буркан кимчи, нарязано на малки парчета
  • сосът от буркана на кимчито
  • 1 парче твърдо тофу
  • сусамово олио
  • сол и пипер
  • шепа соеви кълнове
  • нарязан зелен лук
  • малко джинджифил, ако нямате пресен около 0.5 до 1 ч.л. на прах
  • 6 скилидки чесън
  • олио за готвене
  • соев сос
  • 0.5 ч.л. червен пипер
  • едро смлян червен пипер на вкус

За соса за потапяне:

  • 4-5 с.л. соев сос
  • едро смлян червен пипер
  • 2 скилидки счукан чесън
  • 4 с.л. лимонов сок
  • малко сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Изпържете кимчито, тофуто и соевите кълнове в олио за готвене докато омекнат кълновете. Заделете настрана.

2. Прибавете нарязания зелен лук в сместа.

3. Сложете сусамовото олио, соевия сос, джинджифила, чесъна, солта и пипера, плюс соса от кимчито. Разбъркайте хубаво и оставете в хладилника.

4. Ако нямате дъмплинги, ги направете или използвайте готови.

5. Сложете малко плънка по средата на кръга и увийте.

6. Намажете с олио тигана и когато се сгорещи сложете дъмплингите. Когато покафенеят малко, сипете 1/4 чаша вода. Покрийте с капак и оставете да се задушават.

7. Махнете капаха и оставете течността да се изпари. Махнете хрупкавите дъна.

8. Забъркайте продуктите за соса.

9. Можете да съхранявате дълбоко замразени около месец.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
44
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта