Регистрация

Задушена ципура на тиган

Задушена ципура на тиган
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 414

Печена ципура с домати и люто чушле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ципури (по около 350-400 г всяка)
  • сол и пипер
  • 2 с.л. олио
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 люта чушка
  • 12 чери доматчета
  • 50 мл вода
  • 1/2 връзка магданоз
  • 25 г масло

Начин на приготвяне:

1. Проверете дали рибите са почистени добре, измийте ги и ги подсушете с домакинска хартия. Обтрийте вътрешно и външно със сол и пипер.

2. Сгорещете олиото в тиган, в който сте преценили, че могат да се поберат и двете риби. Важно е съдът да има капак, защото ще се използва при готвенето. Сложете рибите от едната страна за 2 минути. След това обърнете от другата страна.

3. Щом завъртите, намалете огъня, добавете обелените и нарязани на едро скилидки чесън и наситненото люто чушле. Гответе още 4 инути и обърнете отново.

4. Добавете разполовените чери домати, налейте водата, поръсете със сол и пипер, сложете цели листа магданоз и разпределете маслото върху рибите. Покрийте съда с капак и оставете да се готвят 8 минути.

5. Извадете рибите в индивидуални порции, разпределете доматите с чесън и чушле и отгоре покапете със соса от тигана. Поднесете топли.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта