Регистрация

Задушена елда с гъби, моркови и лук

Задушена елда с гъби, моркови и лук
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 669

Постна елда с печурки и лучена запръжка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма глава лук - около 140-150 г
  • 2 с.л. олио
  • 1-2 моркова - около 140-150 г общо
  • 250 г печурки - пресни
  • 1 ч.ч. от 250 мл елда (гречка)
  • 2 ч.ч. (500 мл общо) вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и морковите на кубчета. Гъбите почистете и нарежете на полумесеци. Елдата измийте в цедка.

2. Сгорещете олиото на умерен огън в голям тиган с незалепващо покритие. Изсипете лука и бъркайте 2-3 минути. Добавете морковите и гответе още 3 минути. Изсипете след това и гъбите и гответе няколко минути.

3. Добавете измитата елда и поръсете солта и пипера. Разбъркайте хубаво.

4. Залейте с водата и изчакайте да кипне. Намалете огъня на умерен към слаб, сложете капак и оставете да се готви 20-25 минути до изпиване на водата.

5. Прехвърлете в индивидуални порции и хапнете.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта