Регистрация

Елда с кайма, моркови и лук

Елда с кайма, моркови и лук
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 656

Основно от елда с месо и зеленчуци на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 70 г масло
  • 1 глава лук - около 100 г
  • 1-2 моркова - около 150 г общо
  • 500 г кайма - смес, свинска или телешка по ваше желание
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 1,5 ч.л. сол
  • 350 г елда
  • 700 мл вода
  • копър за украса

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, морковите рендосайте на едро ренде.

2. В тиган на умерен огън разтопете маслото и задушете в него лука за 2 минути. Добавете морковите и гответе още 2 минути.

3. Изсипете каймата и гответе и рохкайте докато се разпадне на трохи и те побелеят. Прибавете чесъна и доматения кнцентрат, овкусете със сол, черен и червен пипер и размешайте добре.

4. Измийте елдата в цедка и изсипете в тигана. Залейте с водата и размешайте. Добре е водата да е топла или вряла.

5. Щом кипне намалете леко огъня, похлупете с капак и оставете да се готви 25 минути - елдата трябва да абсорбира цялата течност.

6. Поднесете ястието топло, по желание с украса от листенца копър.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта