Регистрация

Желиран свински бут с туршия

Желиран свински бут с туршия
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 3548

Джолан с шалот, каперси и корнишони.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 свински джоланa
  • добре подбран зеленчуков бульон, моркови, целина, стръкове магданоз и лук
  • 2 връзки магданоз с гладки листа – нарязан
  • 3 нарязани шалота
  • шепа нарязани каперси
  • шепа нарязани корнишони
  • 3 листа желатин

Начин на приготвяне:

1. Сложете свинския бут в голямa тенджера с вода да се накисне през нощта.

2. На следващия ден, отцедете соления бульон и го заменете с прясна вода, добавете зеленчуковия бульон и сложете да заври.  Оберете пяната и оставете да ври на слаб огън в продължение на 2/3 часа, докато месото омекне и може се отдели от костите.

3. Оставете джолана да изстива в  бульона. Когато бульонът изстине, извадете месото, отделете го от костите и го поставете в голяма купа. Добавете шалота, краставичките и каперсите към месото.

4. Загрейте 500 мл от бульона и разтворете листата желатин в топлата течност. Добавете малко към месото и зеленчуците, – така че да ги покриете изцяло.

5. Покрийте формата, в която ще поставите джолана с няколко слоя тънък разтеглив найлон и сипете в нея малко бульон. След това поръсете магданоз и накрая добавете един слой от желирания джолан със зеленчуци.

6. Повторете – добавете втори слой от бульон, магданоз, джолан и натиснете навътре, за да се втвърди.

7. Редете, докато се изпълни формата.

8. Увийте в тънък разтеглив найлон и оставете да се охлади за 24 часа.

9. Нарежете и сервирайте със силно подправена туршия и парченца от круши.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2-3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. зеленчуци
  2. нар
  3. 200
  4. яйце
  5. са
  6. 40
  7. СОС
  8. зеле
  9. 808
  10. food

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта