Желе от цвекло с белтъци
Желиран ордьовър в червено със сладък нюанс.
Необходими продукти:
- 300 грама цвекло
- 15 грама желатин
- 1 грам лимонена киселина
- 2 яйчени белтъка
- 900 мл вода
- 4-6 с.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Вземете цвеклото и нарежете всяка главичка на 5-6 части.
2. Сипете водата в огнеупорен съд, добавете цвеклото и лимонената киселина и оставете на котлон да заврят. Варете 5-7 минути от кипването.
3. Извадете цвеклото от течността, охладете я за малко, добавете в нея захарта и желатина и разбърквайте до пълното разтваряне на желатина.
4. Кипнете и прецедете сместа. Изчакайте я да се охляди и добавете в нея белтъка. Разбийте до хомогенност.
5. Изсипете във формички и приберете в хладилника да се стегне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ