Регистрация

Желиран свински език с моркови и лук

Желиран свински език с моркови и лук
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4723

Език от прасе в желатинов бульон с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300-400 грама свински език
  • 1 голям морков
  • 1 глава лук
  • сол и черен пипер на зърна
  • дафинови листа
  • 1 ч.л. желатин
  • връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Измийте хубаво езика и го сложете да кипне заедно със студена вода.

2. Изгребвайте първоначално пяната която ще се образува, докато спре да се отделя.

3. След това добавете дафиновите листа, сол и черен пипер на вкус и оставете да се готви на слаб огън за 2 часа.

4. Спрете ястието, с щипки извадете езика и го шокирайте под студена течаща вода.

5. Предишната точка ще помогне за изпълнението на тази. Сега обелете езика - кожата пада по-лесно след шокирането.

6. Разтворете желатина в малко студена вода до набъбване.

7. Гребнете около 350 мл от бульона, в който е врял езика и разбийте в него набъбналия желатин. Течността трябва да е топла, но в никакъв случай вряла или вряща в момента.

8. Сварете моркова и лука за няколко минути до омекване.

9. В тавичка или чиния нарежете езика на хапки или кубчета, направете същото с лука и моркова, наситнете магданоза, смесете всички продукти и ги залейте с желатиновия бульон.

10. Приберете в хладилник докато стегне хубаво и след това сервирайте.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта