Едностранна сьомга
Сьомга с азиатски подправки, ориз и броколи.
Необходими продукти:
- парче сьомга (най-добре с кожата)
- сусамово олио
- саке
- сол
- чесън
- броколи
- ориз
Начин на приготвяне:
1. Измийте ориза и го сложете да се вари.
2. Нарежете на ситно чесъна. Сложете в купичка 2-3 с. л. сусамово олио, щипка сол, 2-3 глътки саке и чесъна.
3. Сложете сьомгата в купичката и я оставете да се маринова докато ориза се готви.
4. Когато оризът е готов, сложете измитите цветчета броколи върху ориза и отново похлупете с капака. По желание можете да сложите и малко чесън върху броколито.
5. Загрейте много добре един тиган и запържете сьомгата със соса за не повече от 3-4 минути от едната страна (тази с кожата, ако има кожа). Когато сьомгата е готова, сосът трябва да се е изпарил, а горната страна (голата) трябва да е розова на цвят.
6. Когато е сьомгата е готова, прехвърлете я в чиния, овкусете я с малко сол и черен пипер и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ