Регистрация

Едностранна сьомга

Едностранна сьомга
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2477

Сьомга с азиатски подправки, ориз и броколи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • парче сьомга (най-добре с кожата)
  • сусамово олио
  • саке
  • сол
  • чесън
  • броколи
  • ориз

Начин на приготвяне:

1. Измийте ориза и го сложете да се вари.

2. Нарежете на ситно чесъна. Сложете в купичка 2-3 с. л. сусамово олио, щипка сол, 2-3 глътки саке и чесъна.

3. Сложете сьомгата в купичката и я оставете да се маринова докато ориза се готви.

4. Когато оризът е готов, сложете измитите цветчета броколи върху ориза и отново похлупете с капака. По желание можете да сложите и малко чесън върху броколито.

5. Загрейте много добре един тиган и запържете сьомгата със соса за не повече от 3-4 минути от едната страна (тази с кожата, ако има кожа). Когато сьомгата е готова, сосът трябва да се е изпарил, а горната страна (голата) трябва да е розова на цвят.

6. Когато е сьомгата е готова, прехвърлете я в чиния, овкусете я с малко сол и черен пипер и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта