Регистрация

Дюнер от питка лаваш с месо и зеленчуци



Дюнер от питка лаваш с месо и зеленчуци
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 2675

Сандвич от арабски питки с пилешко, зеле и краставици.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Чарът на домашните дюнери се крие в това, че всеки може да си сложи продукти, които харесва в количества, които му допадат. Така идеално се балансират месото, зеленчуците по вид и грамаж, сосът, пикантността, пък и има гаранция, че продуктите са пресни и качествено подбрани. Ето защо, ако ви се хапва дюнер или тип сандвич в плосък хляб, можете да използвате рецептата на канала Всегда Вкусно и дори да я обогатите с още добавки като сирена, колбаси и друг зарзават.

Месо от обезкостени пилешки бутчета се нарязва на тънко и се начуква почти до прозрачност. Овкусява се със сол, черен и червен пипер и още подправки по избор - кориандър, чесън на прах, куркума, кимион или друго. Оставя се настрана докато се направят заготовки - зеленчуците се нарязват на гредички или шайби и се смесват равни количества майонеза и заквасена сметана с намачкан чесън за соса. Можете да използвате директно готов чеснов сос.

Пилешкото месо се изпича в намазнен наребрен тиган и след това се реже на малки парченца. В питки лаваш или в арабски хлебчета за дюнер се разпределят зеленчуците, месото и соса и се завива на рулце. Гледайте видеото, за да видите примерен начин за правене на домашен дюнер. А ако искате точните състави и стъпки на направа - вижте ТУК.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта