Регистрация

Тестено рулце с кренвирш, кашкавал и зеленчуци

Тестено рулце с кренвирш, кашкавал и зеленчуци
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 738

Домашен дюнер с наденица и салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 тортила питки, лаваша или арабски питки
  • 200 г моцарела за пици от кръглата и твърда
  • 8 листа маруля, салата, айсберг или зеле
  • 2 корнишона или 1 краставица
  • парче праз лук или 1/2 глава червен лук
  • листа копър
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • 1 ч.л. горчица
  • 2 с.л. соев сос
  • 3 кренвирша или наденички от тънките
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. В купичка изсипете сметаната и добавете соевия сос и горчицата. Размешайте много добре.

2. Краставицата обелете по желание. Разрежете през средата на две по-къси краставички, ако използвате голяма, а не корнишони. След това нарежете на надлъжни гредички. Заделете настрана. Моцарелата нарежете първо на кръгчета, а след това на тресчици всяко кръгче. Заделете и моцарелата.

3. В купа смесете наситнения листен зеленчук с нарязан на тънко червен или праз лук и наситнените листенца копър.

4. На сух тиган запечете кренвиршите или наденичките.

5. Намажете всяка питка със сос, след това в единия край сложете салата, върху нея - наденичка и встрани до наденичката - гредички краставица и резени моцарела.

6. Завийте двата края при краищата на кренвиршите навътре и след това внимателно и стегнато завийте рулцето. Направете същото и с другите 2 питки.

7. В тигана от наденичките сипете 1 с.л. олио и размажете по дъното. Положете рулцата да се запекат леко за няколко минути. От горната страна покапете с другата с.л. олио и след това обърнете, за да се запекат и от нея.

7. Извадете в чиния и внимателно с остър нож разрежете под лек наклон през средата. Сервирайте.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта