Регистрация

Друсан кебап със свинско и вино



Друсан кебап със свинско и вино
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2685

Задушено свинско с лук, вино и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Друсан кебап - традиционна българска гозба с подлютени късчета свинско, сготвени в компанията на много лук, вино и домати. Ароматът на чубрица от ястието напомня за бабината кухня, а ето и как се готви ястието в Кухнята на Звездев.

Месото трябва да е шаренко, за да бъде ястието достатъчно мазничко. Нарязва се на едри хапки и се запечатва в сгорещено в тенджера олио. Вместо да се бърка с дървена лъжица, се похлупва с капак и се друса - откъдето идва и името му. Към запечатаните мръвки се добавя нарязания на едро лук, нарязан белен домат на кубчета, чубрица, люто чулше, червено сухо вино и още подправки. Огънят се намаля на умерен и гозбата остава да къкри под капак, като периодично се друса. След 10-тина минути е готова за сервиране - можете да поднесете с картофена гарнитура или зеленчуци.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (4)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. пай
  2. СОС
  3. виц
  4. пил
  5. Кое
  6. Бон
  7. Месо
  8. пик
  9. ева

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта