Регистрация

Друсан кебап със свинско и вино



Друсан кебап със свинско и вино
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2282

Задушено свинско с лук, вино и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Друсан кебап - традиционна българска гозба с подлютени късчета свинско, сготвени в компанията на много лук, вино и домати. Ароматът на чубрица от ястието напомня за бабината кухня, а ето и как се готви ястието в Кухнята на Звездев.

Месото трябва да е шаренко, за да бъде ястието достатъчно мазничко. Нарязва се на едри хапки и се запечатва в сгорещено в тенджера олио. Вместо да се бърка с дървена лъжица, се похлупва с капак и се друса - откъдето идва и името му. Към запечатаните мръвки се добавя нарязания на едро лук, нарязан белен домат на кубчета, чубрица, люто чулше, червено сухо вино и още подправки. Огънят се намаля на умерен и гозбата остава да къкри под капак, като периодично се друса. След 10-тина минути е готова за сервиране - можете да поднесете с картофена гарнитура или зеленчуци.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта