Регистрация

Драконова пица с чоризо и гъби

Драконова пица с чоризо и гъби
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1495

Домашна пица чоризо с доматен сос и люто чушле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти

  • 150 г брашно
  • 10 г суха мая
  • 2 с.л. зехтин
  • щипка сол и щипка захар
  • малко студена вода
  • 3 домата
  • връзка пресен босилек
  • 4 скилидки чесън
  • 1-2 люти чушлета (или повече, ако сте любителни на силно пикантната храна)
  • 150 г наденички чоризо
  • 200 г прсни дребни гъбки
  • 150 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в тава, добавете в него маята, сол, захар, 1 с.л. зехтин и вода (около 3-4 с.л.) така че да се получи еластично твърдо тесто. Месете докато спре да лепне по рцете. После оставете да почине на стайна температура.

2. Доматите обелете и рендосайте. Пресипете в тиган и добавете наситнения чесън. Гответе докато течността поизври. Добавете и наситнения босилек, гответе още 3-4 минути на слаб огън и махнете соса от котлона.

3. Гъбите измийте и оставете цели или нарежете на полумесеци. Рендосайте кашкавала, а колбаса и лютите чушлета нарежете на кръгчета.

4. Разстелете тестото в голяма тава или в две тави за пица. Намажете съъ зехтин, като особено наблегнете на крайщата. След това намажете доматения сос, като оставите борд. Отгоре подредете гъбите, чушките и саламчето. На финала поръсете с кашкавала.

5. Печете на максимално загрята фурна (около 250 градуса) докато бордовете станат кафеникави.

6. Поднесете с любимия си сос.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта