Регистрация

Драконова пица с чоризо и гъби

Драконова пица с чоризо и гъби
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1703

Домашна пица чоризо с доматен сос и люто чушле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти

  • 150 г брашно
  • 10 г суха мая
  • 2 с.л. зехтин
  • щипка сол и щипка захар
  • малко студена вода
  • 3 домата
  • връзка пресен босилек
  • 4 скилидки чесън
  • 1-2 люти чушлета (или повече, ако сте любителни на силно пикантната храна)
  • 150 г наденички чоризо
  • 200 г прсни дребни гъбки
  • 150 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в тава, добавете в него маята, сол, захар, 1 с.л. зехтин и вода (около 3-4 с.л.) така че да се получи еластично твърдо тесто. Месете докато спре да лепне по рцете. После оставете да почине на стайна температура.

2. Доматите обелете и рендосайте. Пресипете в тиган и добавете наситнения чесън. Гответе докато течността поизври. Добавете и наситнения босилек, гответе още 3-4 минути на слаб огън и махнете соса от котлона.

3. Гъбите измийте и оставете цели или нарежете на полумесеци. Рендосайте кашкавала, а колбаса и лютите чушлета нарежете на кръгчета.

4. Разстелете тестото в голяма тава или в две тави за пица. Намажете съъ зехтин, като особено наблегнете на крайщата. След това намажете доматения сос, като оставите борд. Отгоре подредете гъбите, чушките и саламчето. На финала поръсете с кашкавала.

5. Печете на максимално загрята фурна (около 250 градуса) докато бордовете станат кафеникави.

6. Поднесете с любимия си сос.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 200
  2. 30
  3. 150
  4. 10
  5. ГАРНИТУРА
  6. 808
  7. ОСТАВА
  8. 94
  9. 160
  10. свинск

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта