Регистрация

Домашни солети с ядки



Домашни солети с ядки
Средно   |   Порции 48 солети   |   Видяна: 2602

Домашни гризини с аромат на анасон, кимион и мента.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.06.2017

Бирата си върви и с тестени изделия, смятат Лора и Стоян и показват едно бирено мезе от дебели солети с подправки. Тестото замесват с брашно 00, което е по-фино от обикновеното бяло брашно. А към него добавят смлени печени лешници, за да придадат яромат на ядки. Докато сместа втасва, се прави микс от сухи подправки, с които се поръсват солетите. Ако обичате силните вкусове, можете да ги оваляте.

В хаванче заедно влизат кориандър, кимион, още лешници, резене, мента и сусамови семена и се счукват на прах. Добавя се и сол, като можете да използвате морска или на люспи, за да се усеща по-силно. Във видеото се вижда как се оформят гризините от тестото. След това се намазват със зехтин и се поръсват с подправките. Остава да се запекат за 20-тина минути и са готови за хапване.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта