Регистрация

Домашни соленки със сусам и лук

Домашни соленки със сусам и лук
Средно   |   Порции 30-тина броя   |   Видяна: 629

Домашни хрупкави солени бисквити с лук и семена тип сусамки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 60 мл мляко
  • 30 г масло
  • щипка сол
  • 150 г брашно
  • 2 г бакпулвер
  • 1 г сода бикарбонат
  • 35 г листенца див лук или тънки листенца пресен лук
  • 1 ч.л. сусамови семена (може и други семена по избор - мак, лен)

Начин на приготвяне:

1. Млякото подгрейте до телесна температура и изсипете в купа.

2. Маслото разтопете и прибавете към млякото.

3. Пресейте отгоре солта, брашното, бакпулвера и содата. Разбърквайте с вилица докато съставките се инкорпорират.

4. Поръсете сусамовите семена и нарязания много на ситно лук. С ръце замесете тестото на топка - твърда и нелепнеща трябва да се получи.

5. Приберете в найлонов плик да почине за 20 минути.

6. Откъснете си голям лист хартия за печене и сложете топката върху него. Покрийте с втори лист и с точилка разточете почти до прозрачност - колкото по-тънки са сухарите, толкова по-хрупкави ще бъдат.

7. Махнете горния лист. С остър нож или резачка за сладки нарежете на квадрати или правоъгълници с по-малка страна поне 5 см. Трабва да ви излязат около 30 броя, за да сте сигурни, че сте изтънили хубаво.

8. Подредете получените соленки в тава, застлана с хартия за печене (можете да използвате горния лист от разточването, за да не хабите излишно още хартия) с отстояние. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 8 минути. Не трябва да потъмняват - случи си се, значи изгарят.

9. След изваждане изчакайте да се охладят 3-4 минути и подредете в поднос или друга чинийка за мезенца. Вече можете да схрускате домашните си лучени соленки, както и да ги споделите с другарче.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта