Регистрация

Домашни пърленки със сирене



Домашни пърленки със сирене
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2004

Подобие на гюзлеме със сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пърленките са любими хлебчета на табиетлийте, които обичат да си похапват скара или да пълнят ароматния плосък насъщен със зеленчуци и мръвчици, карайки го да изглежда като побългарен дюнер. Малко са домакинствата, които имат навика да си правят домашни пърленки, а защо е така - няма обяснение. Оказва се, че хлебчетата се готвят много бързо и почти няма шанс да не се получат.

Първо смесваме брашното със сол и захар, добавяме вода, месим тесто и го намазняваме, ако се лепи прекалено. Следва да го разделим на 6 топки, като се очаква, че вече знаем с какво ще пълним пърленката. Най-лесния вариант е просто да намачкате чесън в малко количесто разтопено масло и с него да намажете хлебчето. Можете да заложите на рендосан кашкавал, пресни билки и подправки или както прави Милена - на бяло саламурено сирене. Всяка от топките се завива с плънката и се разточва на тънка кора. После остава да запечем на тиган и да намажем със зехтин или разтопено ароматно масло за финал. Направата на домашни пърленки не отнема повече от половин час, така че няма смисъл да си хапвате вкусните хлебчета само по заведения.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта