Регистрация

Домашни бишкоти с плодов крем



Домашни бишкоти с плодов крем
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 1131

Индивидуални шарлотки от бишкоти с плънка от два вида плодов крем.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 24.04.2018

Домашни бишкоти, които се превръщат във вкусна хрупкава ограда за ягодово желе и боровинков крем готвят Лора и Стоян. Можете да разделите рецептата на три части - направа на бишкоти вкъщи, приготвяне на желиран крем от ягоди и сметана и спретване на боровинков крем. И да си изберете само една от тях или пък да сервирате бишкотите само с ягодовия сос.

Бишкотите се замесват предимно с миксер. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват до побеляване с кристална захар, а белтъците - на сняг с щипка сол. След това към белтъците се добавя пудра захар и се разбива докато се разтвори. После оставяме миксера и на няколко пъти добавяме белтъците към жълтъците, като бъркаме нежно с шпатула. Следва да поръсим и брашното през цедка и сместа за бишкоти е готова. Пекат се поръсени с пудра захар в предварително загрята фурна на 190 градуса за 10 минути. След това се оставят да починат и да се втвърдят.

Ягодите за крема се пюрират, а желатнът се накисва в хладка вода. Ягодовото пюре се прецежда и се разбърква с подгрятия желатин. Отделно се разбива сметана със захар на пяна и се добавя към ягодовия сироп. По аналогичен начин се прави и боровинковия сироп.

Ако искате да сглобите сладкишите по оригинален начин - гледайте предложението на Лора и Стоян за бишкотени кошнички с плодов крем. Но можете и просто да сервирате крема и бишкотите заедно, като измислите по-лесна за направа презентация.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта