Регистрация

Домашна лютеница с домати и чушки



Домашна лютеница с домати и чушки
Трудно   |   Порции 6 бурканчета   |   Видяна: 2375

Домашна лютеница с пипер и домат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лютеница само от домати и чушки - това е вкусната домашна лютеница на Звездев по изчистена народна рецепта - домати и пиперки, сол и захар, олио за пърженето, която се намира в канала Кухнята на Звездев. Но пък дори и в този семпъл вид децата я обожават, а възрастните винаги могат да отворят бурканче вместо салата, мезе за твърдо гориво или гарнитура към месо. Без консерванти и подобрители този домашен сос от чушки и домати е идеалната зимнина.

Доматите се смилат и се изсипват в тава. Оставят се да къкрят - 1-2 часа до сгъстяване. Чушките се изпичат, обелват, почистват от семките и смилат. Когато и двете пюрета са готови, се сгорещява олио в голям тиган и чушки и домати се пържат на слаб огън със захар. Гъстата смес се посолява и се прехвърля в горещи буркани. Завинтват се с топли капачки и се поставят в тенджера с хладка вода. Кипва се и се стерилизира 30 минути след завирането.

На финала бурканите се обръщат с капачките надолу и се оставят да се охладят. А после лютеницата е способна да издържи до цяла година - ако вие сте способни да ѝ дадете толкова време без да е изядена.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 3:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта