Регистрация

Традиционна лютеница с печени чушки и домати



Традиционна лютеница с печени чушки и домати
Трудно   |   Порции 6-8 буркана   |   Видяна: 2810

Класическа рецепта за лютеница от домати и печени чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашна лютеница по изчистена рецепта се готви в канала Кухнята на Звездев, където именитият кулинар предлага вариант на лютеница само с два продукта - чушки и домати. Тази зеленчукова разядка е подходяща както за децата, които обичат филийки, така и за майките, които могат да прихапнат здравословно като я комбинират с бяло сирене или пълнозърнести крекери. А защо не и за татковците, които да добавят малко червен лук и да си сипят една ракийка?

Първо се смилат доматите и се оставят да къкрят докато изврят. Отнема време, което може да се оплътни с изпичането на чушките, задушаването им в тенджера със сол под капак, обелването и смилането. Когато е готово чушковото печено пюре и доматеният сос, се сгорещява олио в голям тиган и компонентите се обединяват. Запържват се със захар и малко сол.

Бурканите и капачките се стерилизират на 110 градуса във фурната, а после бурканите се пълнят с готовата смес и се затварят добре. Редят се в голяма тенджера, заливат се с вода, така че да покрие капачките и се кипват. След завиране се стерилизират 30 минути. После се вадят от врялата вода и се обръщат с капачките надолу за 1 ден. След това можете да подредите в долапа или да се изкушите да си отворите бурканче.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта