Домашна лазаня със свинско и кашкавал
Лазаня с готови кори и плънка от сос Бешамел, кайма, моркови и лук.
Необходими продукти:
- пакет кори за лазаня
- 800 грама свинска кайма или смес
- 4 домата
- 2 глави лук
- 1 морков
- 4 скилидки чесън
- 150 грама кашкавал
- сол и черен пипер на вкус
- сос Бешамел - готов или направен по РЕЦЕПТА ЗА СОС БЕШАМЕЛ
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука и чесъна на ситно.
2. Морковите рендосайте на едро ренде.
3. Махнете ципата на доматите и ги рендосайте.
4. В тиган загрейте малко растителна мазнина, добавете лука и чесъна да се запържат до златисто, след това изсипете и рендосаните моркови, после и каймата. Гответе няколко минути, залейте с доматите и оставете да къкри за 5 минути. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте.
5. Ако ще си правите домашен сос Бешамел - сега е моментът.
6. Намазнете правоъгълна тава и подредете кори по дъното така, че над тях да има втори пласт.
7. След това сложете половината от плънката и 1/3 от соса Бешамел. Върху него настържете 50 грама кашкавал.
8. Повторете още веднъж процедурата.
9. Върху последната кора сложете само Бешамел и кашкавал.
10. Печете в средата на загрята на 250 градуса фурна за 45 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ