Регистрация

Домашна лазаня със свинско и кашкавал

Домашна лазаня със свинско и кашкавал
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3482

Лазаня с готови кори и плънка от сос Бешамел, кайма, моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • пакет кори за лазаня
  • 800 грама свинска кайма или смес
  • 4 домата
  • 2 глави лук
  • 1 морков
  • 4 скилидки чесън
  • 150 грама кашкавал
  • сол и черен пипер на вкус
  • сос Бешамел - готов или направен по РЕЦЕПТА ЗА СОС БЕШАМЕЛ

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и чесъна на ситно.

2. Морковите рендосайте на едро ренде.

3. Махнете ципата на доматите и ги рендосайте.

4. В тиган загрейте малко растителна мазнина, добавете лука и чесъна да се запържат до златисто, след това изсипете и рендосаните моркови, после и каймата. Гответе няколко минути, залейте с доматите и оставете да къкри за 5 минути. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте.

5. Ако ще си правите домашен сос Бешамел - сега е моментът.

6. Намазнете правоъгълна тава и подредете кори по дъното така, че над тях да има втори пласт.

7. След това сложете половината от плънката и 1/3 от соса Бешамел. Върху него настържете 50 грама кашкавал.

8. Повторете още веднъж процедурата.

9. Върху последната кора сложете само Бешамел и кашкавал.

10. Печете в средата на загрята на 250 градуса фурна за 45 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта